Site Loader
duurzame ideeen

Als je een winkel of webshop runt, hoef je niet veel geks te doen om qua milieubewustzijn flink in de min te komen. Het vervoer van je producten, je eigen reisbewegingen, je afvalproductie: het zijn allemaal voorbeelden die niet bepaald bijdragen aan een beter klimaat. Maar wat kan jij daar nou aan doen? Nou, door kleine stapjes te zetten in de verbetering van je bedrijfsvoering! Hierdoor wordt je ecologische voetafdruk al snel minder groot. Wij hebben 3 slimme ideeën voor je klaarstaan, waarmee je al een stap in de goede richting zet. De planeet zal je dankbaar zijn, en je klanten ook!

Karton in de hoofdrol

Het begint bij het gebruik van recyclebare materialen. Karton is bijvoorbeeld een zwaar ondergewaardeerd materiaal, dat op veel meer plekken ingezet kan worden. Het is niet alleen licht van gewicht, vouwbaar en herbruikbaar; je kunt het ook nog eens met allerlei prints en teksten laten bedrukken. Ideaal voor de moderne winkeleigenaar! En het allerbelangrijkste: eenmaal opgebruikt kan het volledig hergebruikt worden en omgetoverd worden tot een ander product. Zero waste!

In onze 3 duurzame ideeën voor je winkel of webshop zie je dus voornamelijk producten van karton terug. Hoe kan je karton inzetten in jouw dagelijkse business?

1) Creatieve kartonnen verpakkingen en verzenddozen

De verpakking waarin je klant jouw product mee naar huis neemt, of in thuisgestuurd krijgt, biedt veel kansen voor verduurzaming. Veel bedrijven maken onnodig gebruik van plastic verpakkingen en tasjes: allemaal producten die de plastic soep groter maken en niet bepaald bevorderlijk zijn voor het milieu. Terwijl er tegenwoordig zoveel mooie verpakkingen gemaakt kunnen worden van papier en karton! Laat jouw papieren tasjes bedrukken met je bedrijfsslogan, en ontwerp mooie verzenddozen voor online bestellingen. Mooi karton is een stuk duurzamer dan goedkoop ogend plastic! En het straalt ook nog eens luxe uit.

2) Promotiemateriaal van recyclebaar papier en karton

Als je een winkel runt, is zichtbaarheid en sfeer alles. Voelt een klant zich thuis in je winkel, dan zal hij er langer verblijven en wellicht meer aankopen doen. Het verhaal en de uitstraling van je winkel doen er echt toe! Ook hierin kan karton echt een wereld van verschil maken, als je het laat bedrukken. Sfeerfoto’s van jouw team kan je prima laten zien op een kartonnen display. En je aanbiedingen? Die druk je natuurlijk op een flyer van recyclebaar papier. Glossy papier is zo 2009! Tegenwoordig steel je juist de show met ruw, natuurlijk papier.

En run je een webshop? Stuur dan een bedankkaartje van gerecycled papier mee met je bestelling. En nog beter: vertél daarop waarom jouw bedrijf kiest voor herbruikbaar papier! Voor zowel de verzending als andere promotie.

3) Kartonnen displays voor in je winkel

In een fysieke winkel is product placement erg belangrijk voor goede verkopen. Waar zet je jouw producten neer, hoe zijn ze verpakt, en hoe presenteer je ze? Het juiste display materiaal helpt je jouw producten in de spotlight te zetten. En meer en meer van deze display materialen worden tegenwoordig van karton gemaakt! Maak dus ook de overstap naar kartonnen displays en ontdek hoe veelzijdig dit materiaal is. En hoe voordelig!

Kartonnen displays kunnen tegenwoordig veel gewicht aan: zelfs zwaardere producten kun je dus rustig promoten met behulp van kartonnen houders. Ben je uitgekeken op een display, dan kun je het eenvoudig laten recyclen en ontwerp je een nieuw model. En verras je jouw klant weer op een hele andere manier!

Meer duurzame promotiematerialen

Kan je wel wat hulp gebruiken in het ontwerpen van duurzame materialen voor jouw winkel of webshop? Daar zijn ze bij Megavista.nl in gespecialiseerd. Al jaren maken ze de mooie promotiemiddelen, veelal gemaakt van recycleerbare materialen. Hun webshop staat vol met creatieve ideeën, en in een persoonlijk gesprek kunnen ze je helpen bepalen wat bij jouw shop past. Laat je inspireren en ontwerp samen met hen marketingmaterialen die helemaal bij jouw bedrijf passen!